Protez Tırnak Nasıl Çıkar?
Protez tırnaklar estetik bir görünüm için kullanışlı çözümlerdir, fakat “protez tırnak nasıl çıkar?” sorusuna bir cevabınız yoksa, değişim zamanı geldiğinde sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü hem kendi tırnağınızın uzamasına hem de protez tırnakların soyulması ya da zarar görmesine bağlı olarak bu tırnaklardan kurtulmanız gerekebilir. Nitekim bu durum, tırnak sağlığınızı korumak adına bakım yapma zamanının geldiği anlamına gelir. Bu işlemi tırnak bakım merkezlerinde yaptırabileceğiniz gibi evde kendi imkanlarınızla da yapabilirsiniz. Bazen evdeki imkanlar yeterlidir, bazen ise çeşitli bakım elemanları satın almanız gerekebilir. Eğer her zaman hoş görünen, size kendinize iyi hissettiren tırnaklara sahip olmak istiyorsanız, protez tırnak nasıl çıkar öğrenmeniz ve tüm adımları doğru bir şekilde uygulamanız gerekir. Peki protez tırnak nasıl çıkar ve protezi kendi imkanlarınızla tırnaktan çıkarmak tırnak sağlığı açısından bir problem yaratır mı?
Protez Tırnak Çıkarma İşleminden Önce Bilmeniz Gerekenler
Eğer daha önce taktırdığınız protez tırnakları ilk kez çıkarmayı deneyecekseniz, tırnaklarınıza zarar vermemek adına birtakım önerileri göz önünde bulundurmanız gerekir. Aksi halde protez ya da kalıcı oje gibi uygulamalarla kapatılamayacak sorunlara neden olabilirsiniz. Nitekim protez tırnak nasıl çıkar öğrenmeden önce şu önemli noktaları aklınızın bir köşesinde bulundurmanız faydalı olacaktır:
- Protez tırnakları çıkarırken uygulamayı yalnızca tırnakların üzerine yaptığınızdan ve cildinize zarar vermeyeceğinizden emin olun.
- Aseton gibi kimyasal maddelerin cildinize zarar vermemesi için gerekli önlemleri alın.
- Doğal tırnakları zarar vermemek için törpü gibi uygulamaları dikkatli şekilde yapın.
- Uygulama sonrasını nemlendirme ve bakım uygulamaları yapmaya özen gösterin.
Bu önemli noktalara dikkat etmek, hem tırnak sağlığınızı korumak hem de tırnaklarınızı sonraki protez tırnak uygulamalarına hazırlamak açısından önemlidir. Eğer bu işlemi evde yapmak istiyorsanız, “protez tırnak nasıl çıkar?” sorusunun cevabı olarak diğer adımlara geçebilirsiniz.
Protez Tırnak Evde Nasıl Çıkar?
Eğer protez tırnak nasıl çıkar evde denemek isterseniz, uygulayabileceğiniz iki farklı yöntem bulunur. Bunlar aseton ve törpü yöntemleridir. Bu iki yöntemle protez nasıl çıkar öğrenmek ve evde denemek isterseniz, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Asetonla Protez Tırnak Çıkarma
Asetonla protez tırnak çıkarma yöntemi yalnızca “protez tırnak nasıl çıkar?” sorusunun değil, aynı zamanda “akrilik protez tırnak nasıl çıkar?” sorusunun da cevabıdır. Bu işlem için ihtiyacınız olan malzemeler aseton, pamuk, tırnak törpüsü, alüminyum folyo ve işlem sonrası bakım için tırnak yağı ya da nemlendirici kremdir. Asetonla gerçekleştirilecek yöntem için protez tırnak çıkarma adımları ise şu şekildedir:
- Tırnaklarınızı törpüleyin ya da olabildiğince kısa kesin,
- Asetona batırdığınız pamukları tırnaklarınızın üzerinize yerleştirin,
- Önceden hazırlamış olduğunuz alüminyum folyoları pamukların üzerine sarın; uzun süre beklemeniz gerekmez, 15-20 dakika yeterlidir,
- Folyolar ile birlikte pamukları çıkarın,
- Doğal tırnakların üzerinde jel tırnak kalmışsa, bunları törpü yardımıyla nazik ve dikkatli bir şekilde törpüleyin,
- Tüm jel ya da protez tırnaklar temizlendiğinde tırnak bakımını yapın.
Aslında “protez tırnak nasıl çıkar?” sorusunun cevabı bu kadar basittir. Fakat folyo ya da aseton kullanmak istemezseniz, törpü kullanarak protez tırnak nasıl çıkar bunu da öğrenebilirsiniz.
Törpü ile Protez Tırnak Çıkarma
Protez tırnak ve jel tırnak yaptırmış olanlar için “protez tırnak nasıl çıkar?” ya da “jel tırnak nasıl çıkar?” sorusuna bir diğer yanıt törpü yöntemidir. Bu yöntemle tırnak çıkarma işlemi için ihtiyacınız olan malzemeler ise yalnızca tırnak törpüsü, nemlendiri krem ya da tırnak yağıdır. Törpü yöntemi ile protez tırnak nasıl çıkar evde denemek isteyenler için uygulama adımları ise şu şekildedir:
- Tırnaklarınızı kısa şekilde kesin ya da törpüleyin,
- Nazik şekilde, doğal tırnaklara zarar vermeden tırnakların yüzeyini törpüleyin,
- Doğal tırnaklara kadar ulaştığınızı düşündüğünüzde törpülemeyi bırakın ve tırnak yağı ya da krem ile tırnaklarınızı nemlendirin.
Törpü yöntemi ile aseton yöntemi aynı zaman içerisinde uygulanabilir. Fakat aseton yöntemi ile tırnak çıkarmanın, protez tırnak nasıl çıkar merak edip deneyenler için daha etkili bir yöntem olduğu söylenebilir. Yine de burada dikkate almanız gereken en önemli nokta, eğer tırnak nasıl çıkarılır bilmiyorsanız profesyonel kişilerden destek almanız gerektiğidir. Çünkü tırnak merkezlerinde hizmet veren personeller, “protez tırnak nasıl çıkar?” ya da “protez tırnak yapıştırıcısı nasıl çıkar?” gibi konularda eğitim almış ve bunu profesyonel şekilde uygulayan kişilerdir.
Protez Tırnak Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?
Eğer her zaman doğal görünen, güzel ve bakımlı tırnaklara sahip olmak isterseniz, protez tırnak sonrası bakım uygulamalarına da dikkat etmeniz gerekir. Çünkü tırnaklarınız bakımlı ve sağlıklı olursa, oje sürmek ya da çeşitli uygulamalar yaptırmak da kolaylaşır. Bu yüzden protez tırnak nasıl çıkar öğrenip uyguladıktan sonra, şu bakım uygulamalarına dikkat etmeniz önerilir:
- Hem tırnakları hem de tırnakları çevreleyen cildi korumak için nemlendirici kremler ya da E vitamini içeren bakım yağları kullanmalısınız,
- Tırnaklarınızı sert darbelerden, kimyasal maddelerden uzak tutmalı, bir süre doğal şekilde uzamalarına izin vermelisiniz,
- Tırnaklarınızı dış etkenlerden korumalı, düzenli olarak temizleyerek kir ya da bakteri biriktirmesini önlemelisiniz,
- Biotin ya da kreatin içeren gıdalar tüketerek tırnaklarınızın güçlenmesini sağlamalısınız,
- Düzenli olarak manikür yaptırmalı, tırnaklarınızda beliren sorunlara doğru çözümler bulmak için doktorunuza danışmalısınız.
“Protez tırnak nasıl çıkar?” çok basit bir soru olabilir. Fakat sağlığınız için sorduğunuz tüm sorular gibi “protez tırnak nasıl çıkar?” sorusu da önemli bir sorudur. Bu yüzden tırnak bakımı hakkında aklınıza takılan tüm soruları sormak, protez tırnak uygulamaları hakkında bilgi almak ve protez tırnak sonrası bakım yaptırmak için hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.