Kalıcı Oje Nasıl Çıkar?
Son yıllarda güzellik ve kişisel bakım uygulamalarının vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran kalıcı oje işlemi, “Kalıcı oje nasıl çıkar?” sorusunu da beraberinde getirir. Kalıcı oje çıkarma yönteminde ihtiyaç duyulan en önemli araç, freze makinesi kullanımıdır. Tırnak yüzeyinde kalın bir tabaka oluşturan kalıcı ojeler, aseton gibi ürünlerle tamamen çıkarılamaz. Tırnağınızda sert bir doku oluşturan kalıcı ojeleri özel başlıklı freze makineleriyle kolayca çıkarabilirsiniz. İşlemi evde kendiniz yapmak isterseniz freze makinesi kullanımına alternatif olan diğer yöntemleri tercih edebilirsiniz. Kalıcı oje çıkarma işlemi hakkında merak ettiğiniz detayları ve dikkat edilmesi gereken noktaları yazımızda detaylıca ele alıyoruz.
Kalıcı Oje Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?
Kalıcı oje tırnaktan nasıl çıkar sorusunun törpü ve ıslatma tekniği olarak iki farklı cevabı vardır. Tırnak üzerindeki tüm protez tırnak ve kalıcı ojeleri hızla sökmek için freze makinesiyle törpü yapılır. Uzmanlar tarafından steril ortamda gerçekleştirilmesi gereken freze işleminin yanı sıra suda bekleterek kalıcı ojeleri çıkarma seçeneği de sıkça tercih edilir. İki ayrı teknikle cevaplanabilen kalıcı oje nasıl çıkarılır sorusunun detaylarını birkaç başlık altında ele alabiliriz.
Törpüyle Kalıcı Oje Çıkarma Yöntemi
Tırnağa zarar vermeden kalıcı oje çıkarma işleminde freze makineleri ve uygun uçları kullanılır. Manuel törpüye oldukça uzun bir sürede tamamlanabilen bu uygulama için freze makinesi ve başak uç tercih edilir. Uzmanlar tarafından tırnağın yapısına uygun seviyede çalıştırılan freze makinesi, ince bir tabaka kalana dek ojeleri kazır.
Sert el törpüleriyle kalıcı ojelerin çıkarılması gerçek tırnağın üst tabakasında aşınmalara sebep olabilir. Bu sebeple törpüleme işlemlerinin uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi daha faydalıdır.
Kalıcı Oje Çıkarma İşlemi Yöntemi
Tırnağa zarar vermeden kalıcı oje nasıl çıkarılır sorusunun en ideal yanıtlarından biri ıslatma yönteminin kullanılmasıdır. Islatma tekniğinde özel solüsyonlar ve normal oje temizliği için kullanılan aseton içerikli temizlik sıvıları tercih edilir. Farklı baz ve kaplama çeşitlerine sahip olan kalıcı ojelerde kullanılan ürüne uygun temizlik malzemelerinin tercih edilmesi gerekir. Her baz kaplaması her malzemeyle etkileşime girmediğinden kalıcı oje çıkarma işlemi beklenen sonucu veremez. Tırnaklarınızda bulunan kalıcı ojenin türünü belirterek uygun temizlik solüsyonlarını almaya özen göstermelisiniz.
Kalıcı Oje Çıkarma Sırasında Kullanılan Malzemeler
Evde kalıcı oje çıkarma makinası olmadan tüm tırnakları temizlemek için ıslatma tekniği kullanılır. Islatarak kalıcı oje nasıl çıkarılır aşamasına geçmeden önce işlem için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacaktır:
- 80/100 grit aralığında sert törpü
- Pamuk
- Makas
- Temizlik için alkollü mendil
- Kalıcı oje temizleme solüsyonu
- Alüminyum folyo
- Pusher veya portakal çubuğu
- Baf
- 240/240 grit değerinde doğal tırnak törpüsü
- Kütikül temizleme yağı
- El kremi
Evde Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır?
Evde kalıcı oje çıkarma işlemi için gerekli malzemeleri temin ettikten sonra uygulamaya geçebilirsiniz. Evde kalıcı oje çıkartma işlemi için takip edilmesi gereken adımları sizler için sıralıyoruz:
- Pamuklar küçük parçalar halinde kesilir. Pamuğun sadece tırnak üzerine gelecek boyutta olmasına ve ete değmemesine dikkat edilmelidir.
- Tırnakların sarılması için eşit boylarda 10 adet folyo hazırlanır.
- Törpü yardımıyla kalıcı ojenin en üst tabakası kazınır.
- Kalıcı oje çıkarma sıvısı tırnaklara sürüldükten sonra her birinin üzeri pamukla kapatılır.
- Sıvının iyice tırnağa işlemesi için her parmak alüminyum folyo ile sarılır.
- Ortalama 15-20 dakika bekledikten sonra folyolar dikkatli şekilde soyulur.
Bu aşamada kalıcı oje evde nasıl çıkarılır sorusunun önemli adımı olan portakal çubuğu kullanımına geçilir. Portakal çubuğunun ince tarafıyla tırnak ucundaki tüm kimyasal malzemeler dikkatlice kaldırılır. Temizleyici sıvı sayesinde kalıcı ojeler kolayca tırnaktan çıkarılsa da bazı durumlarda birkaç parçanın yapışık kalması mümkündür. Bu parçaların kopartılması tehlikeli olduğu için işlem tekrarlanarak, tırnaklardaki kalıcı ojelerin kendiliğinden kalkması beklenir.
Kalıcı ojeleri temizledikten sonra tırnaklarınızı alkol ile dezenfekte ederek mikrop oluşumu engellemelisiniz. İşlemin ardından yumuşak törpü yardımıyla tırnaklara istenen şekli verebilirsiniz. Tırnak üzerinde ve kenarlarında kalan pütürleri temizlemek için kütikül yağı sürerek tüm yüzeyin yumuşatılması gerekir. Kalıcı oje çıkarma aşamaları tamamlandıktan sonra ellere nemlendirici yağ ve kremlerle bakım yapılır.
Kalıcı Oje Ne Kadar Süre Kullanılmalıdır?
Kalıcı ojenin tırnaklara zarar vermemesi için en fazla 2-3 haftalık süreyle kullanılması tavsiye edilir. Bazı kişilerin kalıcı ojeleri 1 aydan daha uzun sürenin ardından temizlediği bilinir. Bu durum gerçek tırnağa ve etlere ciddi zararlar verebilir. Uzun süreli kullanımlarda tırnak ucuna yapılan baskıyla çökmeler ve deformasyonlar meydana gelebilir. Tırnak plağının havasız kalarak aşınmasına ve güçsüzleşmesine yol açan bu durumun önüne geçmek için 2-3 haftadan sonra kalıcı oje çıkarma işlemini gerçekleştirilmeye özen göstermelisiniz.
Kalıcı Oje Çıkarma İşleminin Riskleri Nelerdir?
Kalıcı oje çıkarma işleminin en büyük riski gerçek tırnağa zarar vermektir. Profesyonel bir destek almadan evde kalıcı ojelerinizi çıkarmak isterseniz gerçek tırnağa dokunmamaya dikkat etmelisiniz. Sağlam bir protez yapısına sahip olan kalıcı ojeler, doğrudan törpülenerek ya da koparılarak çıkarılamaz. Bu uygulama gerçek tırnağınızın dokusunu kaybetmenize yol açabilir. Kalıcı oje nasıl silinir gibi soruların yanında işlemin riskleri nelerdir başlığını da detaylıca açıklamakta fayda var:
- Evde oje çıkarma sırasında kimyasal temizleyici ya da freze makinesi kullanılmazsa gerçek tırnaktan doku koparma riski söz konusudur.
- Freze makinesiyle törpüleme yapılırken tırnakların yatay ya da dik tutulması dokuda delinmelere yol açabilir. Bu sebeple freze törpüleme işleminde eller 15 derecelik dik açıyla tutulmalıdır.
- Ayrıca tırnak üzerinde bulunan yapay kalıcı ojeleri kopararak çıkarırsanız her seferinde tırnak plakasından birer parça da alırsınız. Bu durumda zaman içinde tırnak plakası tükenir ve doku incelmeye başlar.
- Tırnak dokusu inceldiğinde kalıcı oje yapımı aşamasında acı ve yanma hissiyle karşılaşabilirsiniz.
- Tırnak plakasının gevşemesini de tetikleyen yanlış uygulamalar sonrasında dokunun yerinden çıkması ve düşmesi gibi riskler meydana gelir.
- Evde kalıcı ojeyi yanlış şekilde çıkarılması onikolizi sendromuna sebep olur ve uzun süre tırnak tedavisi uygulanması gerekir.
- Tırnak dokusu incelirse plaka hareket etmeye başlar ve yapılan kalıcı ojeler kısa sürede işlevselliğini kaybeder.
- Kalıcı ojenin sürekli tırnak üzerinde kalması, dokunun havayla ilişkisini keser.
- Sürekli yenilenen kalıcı ojeler, zaman içerisinde gerçek tırnakta hasar oluşturabilir.
- Belirttiğimiz risklerle karşılaşmamak için kalıcı oje çıkarma işleminden sonra tırnakları 1-2 hafta süreyle boş bırakarak dokunun yenilenmesini sağlayabilirsiniz.
Uzmanlık, tecrübe ve yüksek hassasiyet gerektiren kalıcı oje çıkarma gereksinimleriniz için Nailyuba ile sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ataşehir kalıcı oje hizmetleri ve avantajları konusunda nailyuba.com üzerinden detaylı bilgi almanız mümkündür. Hemen randevu oluşturarak tırnak tasarımı ve temizleme süreçlerini profesyonel ellere teslim edebilirsiniz.