Son yılların popüler estetik uygulamalarından olan jel tırnak özellikle kadınlar arasında popüler olsa da erkekler tarafından da tercih edilen bir uygulamadır. Tırnaklarının çabuk kırılmasından ya da çevresel faktörlere bağlı olarak kötü görünmesinden şikayetçi olan herkes için yaygın hale gelmiş olan tırnak jeli uygulaması, hem kadınların hem de erkeklerin uzun süre kalıcı etkiyle hoş görünen tırnaklara sahip olmasına yardımcı olur. Kısa sürede bu kadar popüler hale gelmesine rağmen henüz hakkında çok fazla bilgi bulunmayan jel tırnak hakkında yanlış bilinen doğrulardan da bahsetmek mümkündür. Nitekim jel tırnak uygulaması hakkındaki doğruların bilinmesi, bu uygulamanın estetik olarak sunduğu avantajların ne kadar baskın olduğunun öğrenilmesine katkı sağlayabilir.
Peki jel tırnak nedir ve nasıl uygulanır? Hakkında zararlı olduğuna dair çok sayıda yanlış bilgi dolaşan jel tırnak zararlı mı ve tırnaklar üzerinde kalıcı olumsuzluklara neden olur mu?
Uzmanlar, jel bir tabaka uygulayarak tırnakları uzatır, güçlendirir ve süsler. Jel, tırnakların üzerine uygulanır ve UV ışınlarıyla sertleştirilerek uzun süre dayanıklı hale gelir. Bu uygulama, gerçek tırnak görünümüne oldukça yakın bir sonuç sağlar ve doğal bir estetik sunar. Dayanıklı yapısı, tırnakların kolayca kırılmasını önler ve rengini uzun süre korur. Hem erkekler hem de kadınlar, jel tırnak uygulamasıyla sağlıklı ve doğal tırnak görünümüne kolayca ulaşır.
Kişisel zevklere ve tarzınıza göre tercih edebileceğiniz çeşitli jel tırnak modelleri mevcuttur. Tarzınıza uygun desenleri belirleyebilirsiniz.
Bunlara ek olarak, jel tırnak yaptırmadan önce güvenilir merkezleri araştırmalı ve kaliteli markaları tercih etmelisiniz. Böylelikle tırnaklarınıza zarar vermeden, arzu ettiğiniz mükemmel görünüme kavuşabilirsiniz. Jel tırnağı yapmak için hangi adımlar uygulanır ve bilinmesi gerekenler nelerdir?
Jel tırnak uygulamasının alanında uzman kişiler tarafından, doğru teknikler kullanılarak uygulanması gerekir. Aksi halde zaten son derece hassas bir yapıya sahip olan tırnaklar zarar görebiliyor. Jel tırnak uygulamasında ilk olarak tırnakların temizlenerek törpülenmesi, ardından şu adımların takip edilmesi gerekir:
Uzmanlar, tırnaklara baz jel uygulayarak dayanıklılığını artırır.
Daha sonra, istenilen renkte jel sürer ve süsleme işlemi yaparlar.
Jellerin sertleşmesi için tırnakları UV lambasının altına yerleştirip beklerler.
UV lambasının gücü ve kullanılan jel tırnak markası, sertleşme süresini doğrudan etkiler.
Kadınlar ve erkekler, istedikleri tırnak yapısına ulaşmak için kapsamlı jel tırnak setleri sunan merkezleri seçmelidir. Ayrıca, katılacağınız etkinlikleri veya giyeceğiniz kombinleri dikkate alarak uygun jel tırnak görünümlü oje uygulaması yapabilirsiniz. Jel tırnakları güvenli şekilde çıkarmak için hangi adımlar uygulanır ve profesyonel yardım şart mıdır?
Jel tırnak kalıcı değildir ve zaman zaman değiştirilmesi gerekir. Kalıcılık süresi ile uygulanan tırnak jelinin kalitesine, uygulama tekniğine ve kullanma şekline göre değişiklik gösterir. Örneklerini ellerini çok fazla sıcak suya sokan ya da kimyasallara maruz kalan insanlarda kalıcılık süresi çok daha kısa olacaktır. Fakat bir standart bir kullanım ile jel tırnak ömrü 2 ila 4 hafta arasında değişir. Kullanım alışkanlıkları, jel tırnakların ömrünü kısaltıp uzatabiliyor. Ayrıca jel tırnak ömrü tırnağın uzama hızına bağlı olarak da değişir. Nitekim el tırnak renkleri solduğu ve tırnak diplerinin çok uzadığı zaman artık bakım zamanının geldiğini anlayabilirsiniz. Bakımları ortalama 3 haftada bir yapmak gerekir. Uzmanlar, tırnak boyunu düzeltir, manikür uygular, uzayan diplere dolgu yapar ve isteğe bağlı olarak oje sürerek işlemi tamamlar. Tırnakların zarar görmesini önlemek için kimyasal kullanımını azaltmalı ve sıcak suya uzun süre maruz bırakmamalısınız.
Jel tırnaklar bozulduğunda veya çıkarılması gerektiğinde, uzman desteği almak önemlidir. Tek başına yapılan çıkarma işlemi tırnaklara zarar verebiliyor. Uzun süre kötü görünmelerine yol açabiliyor. Bu yüzden jel tırnak değişimi gerektiği zaman mutlaka bir tırnak merkezini ziyaret etmeniz ve profesyonel bir tırnak uzmanından destek almanız gerekir. Tırnak merkezlerinde uzmanlar, jel tırnakları çıkarmak için özel malzemeler kullanır. Tırnakların zarar görmemesi için özel cihazlar, frezeler veya çözücü maddeler uygular ve jel tırnak katmanını güvenli şekilde çıkarır.
Peki, insanlar protez tırnak jelini nasıl çıkarır ve profesyonel destek almak şart mı?
Doğru şekilde uygulanan ve bakım uygulamaları da doğru şekilde gerçekleştirilen bir jel tırnak uygulamaları tırnaklara zarar vermez. Profesyonel olmayan kişiler yanlış teknikler kullanırsa veya bakım aksatılırsa, tırnaklar zarar görür. En sık karşılaşılan problemler çatlama ve kırılma ya da tırnak yüzeyinde meydana gelen soyulma ve renk değişimleridir. Yanlış uygulama, jel tırnağın altına hava girmesine neden olarak tırnağın yeşillenmesine yol açar.
Jel tırnak yapımında kullanılan UV ışınlarının ne kadar süreyle kullanıldığı önemlidir. UV lambanın gücü, kullanılan malzemenin kimyasına ve özelliklerine göre değişir. Önerilen süreden daha az ya da fazla olmamalıdır. Bu süre 30 ile 120 saniye arasında değişmektedir. UV ışınları zararlı mıdır? UV lamba 1/1000 güneş ışığı yansıtır. Yani güneşe maruz kalmak ne kadar zararlı ise UV lamba da o kadar zararlıdır.
Jel tırnak ile protez tırnak arasında belirgin farklar vardır. Pek çok kişi tarafından aynı zannedilmesinin aksine aynı değillerdir.
Uzmanlar, protez tırnağı plastik malzeme kullanarak kişinin tırnak plakasına yapıştırıcı ile sabitler ve jel ile kaplar.
Yapıştırılan bölgeden kopma olasılığı yüksektir. Uzmanlar, jel tırnağı şablon desteğiyle uygular. Kişinin tırnağının altına kağıt şablon yerleştirir, üzerine jel sürer ve UV ışınlarıyla kurutur. Böylece kişinin tırnağının devamı gibi olur. Böylece sonuç daha dayanıklı ve sağlıklı olacaktır. Her iki uygulama da profesyonel şekilde yapıldığında, 3 ila 4 hafta boyunca dayanır.
Jel tırnak ve protez tırnak uygulamaları arasında hangisinin iyi olduğunu söylemek mümkün değildir. İşlem sonucunda görüntüde fark yoktur. Herkes tercihlerine yönelik seçim yapar.
Eğer jel tırnak mı yoksa protez tırnak mı yaptırmak istediğinize karar veremiyorsanız, el ve tırnak yapınıza en uygun yöntemin belirlenmesi adına bir tırnak uzmanında destek alabilirsiniz. Ayrıca, Ümraniye’deki jel tırnak merkezlerinden jel tırnak ve French jel tırnak uygulamaları hakkında bilgi alabilirsiniz. Jel tırnak yaptıranların yorumlarını inceleyerek fikir edinebilirsiniz.
Jel tırnak, tırnağın görünümünü belirgin şekilde değiştirir ve kalıcı oje olarak değerlendirebiliriz. Ayrıca, tırnakları protez için uygun olmayan kişiler için en etkili çözümlerden biri olarak öne çıkar. Tırnakları korumak amacıyla birçok kişi bu yöntemi tercih eder. Özellikle tırnaklarında ciddi kusurlar bulunan kişiler için en uygun seçeneklerden biridir. Tüm bu avantajlarına rağmen, jel tırnak uygulaması yüksek maliyetli değildir. Elbette, jel tırnak fiyatlarını belirleyen birçok faktör vardır.
Tırnak yapısı, malzeme kalitesi, renk seçenekleri, desenler ve uzman deneyimi jel tırnak fiyatlarını belirler. Tırnak yüzeyinde meydana gelen sorunların derinliği de fiyatı etkileyen faktörler arasında yer alır. Ayrıca, bölgeye göre fiyatlar değişir. Örneğin İstanbul jel tırnak fiyatları diğer bölgelere biraz daha yüksektir. Ataşehir’de jel tırnak fiyatları birbirinden farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla bir seçim yaparken bu durumu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Fakat şunu da hatırlatmakta fayda var: Jel tırnak yaptıranlar genellikle fiyatı ikinci plana koyarak tırnak merkezinin kalitesini ve tırnak uzmanının deneyimini ilk sıraya koyar! Eğer siz de jel tırnak uygulamaları hakkında derinlemesine bilgi almak, hızlı şekilde randevu oluşturmak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.