Kuru Manikür Nedir?

Sosyal medyada popülerlik kazanan kuru manikür, tırnak ve kütiküllerin yumuşaması için sabunlu su yerine farklı bakım ürünleri tercih edilen işlemlerden meydana gelir. Kuru ve klasik manikür işlemleri arasındaki tek fark, klasik yani sulu manikürde, tırnakların yumuşaması için sabunlu su kullanmaktır.

Islak manikürde su kullanılarak kütiküllerin ve ölü derinin yumuşaması sağlanır. Kuru manikür aşamasında ise sabunlu su yerine nemlendirici kremler ve çeşitli yağlardan yardım alınır. Kuru manikür tırnak bakımı işlemi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşmak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Kuru Manikür Nasıl Yapılır?

El ve tırnak bakımında önemli yere sahip olan kuru manikür işlemi için yüzeydeki tüm kimyasallar temizlenir. Ölü deriyi ve tırnakları, nemlendirici özelliği bulunan yağ ve kremlerle masaj yaparak yumuşatabilirsiniz. Kuru manikür makinesi ile gerçekleştirilen işlemin adımları şöyledir:

  • İşlem yapılacak tırnaklardaki kalıcı oje ve protez tırnaklar, kuru manikür cihazı kullanılarak çıkarılır. Gerçek tırnağa zarar vermemek için tırnak üzerinde ince bir katman protez bırakılır.
  • Tırnakların üzeri ve kenarları törpülenerek kare, küt, sivri ya da yuvarlak bir şekil elde edilir.
  • Maniküre geçmeden önce portakal çubuğuyla etler dikkatlice geriye itilir.

Freze makinesiyle kuru manikür aşamasına geçmeden önce etlere ve tırnaklara özel yağ ve nemlendirici kremlerle masaj yapılır. Bu uygulama, kütikül ve ölü derilerin kolayca çıkarılmasına yardımcı olur.

  • Freze makinesi ile törpü yapmak için damla uç kullanılır.
  • Etler temizlendikten sonra, tırnağın sağ tarafı yukarıdan aşağı doğru törpülenir.
  • Tırnağın sol tarafı ise aşağıdan yukarı ve yana doğru açılarak tüm ölü deriler etten ayrıştırılır.
  • Çıkan ölü derileri uzaklaştırmak için son aşamada, freze makinesiyle aşağı doğru küçük hareketler yapılır.
  • Damla uç yardımıyla tüm ölü deri kaldırıldıktan sonra çıkan kütiküller makasla kesilir.
  • Tırnak üzerinde pürüzsüzlük oluşturmak amacıyla silikon uçlu freze makinesiyle bir daha törpüleme yapılır.
  • İşlemlerin ardından, alkollü bezle tırnak yüzeyi iyice temizlenir.
  • Kuru manikür sonrasında çeşitli yağlar sürerek ölü deri oluşumunu minimuma indirebilirsiniz.

Evde Kuru Manikür Nasıl Yapılır?

Evde kendi ortamınızda tırnaklarınıza kuru manikür işlemi uygulamak isterseniz profesyonel bir set edinmeniz yeterlidir. İhtiyaca göre birçok aparat ve törpü başlığı seçeneğine sahip olan bu makineler tırnak etlerini temizleme, törpüleme ve cilalama gibi çeşitli işlevlere sahiptir. Evde kuru “Manikür nasıl yapılır?” sorusuna yanıt bulmak için aşağıda sıralanan birkaç püf noktasını dikkate alabilirsiniz:

  1. Tırnak ve ellerinizi iyice yıkandıktan sonra alkol yardımıyla bölgeyi tüm mikroplardan arındırın.
  2. Kalıcı oje ve protez varsa çıkarın, tırnaklarınızı istediğiniz boyutlarda kesin.
  3. Kütikülleri yumuşatmak için krem ve nemlendirici yağlar kullanın. Bölgeye iyice masaj yaparak tüm yağın emilmesini sağlayın. Tırnak etlerini portakal çubuğu yardımıyla yumuşak şekilde geriye doğru itin.
  4. Ölü deriyi düz şekilde itelemeye ve bölgede dalgalanma oluşturmamaya dikkat edin.
  5. Çıkan etleri makasla keserek taze derinin açığa çıkmasını sağlayın.
  6. Etlerin etrafında oluşan pürüzlü kısmı silikon uçlu freze makinesiyle düzeltin.
  7. Alkolle tüm tırnakları temizledikten sonra yağlarla ellerinizi iyice nemlendirin.
  8. Aynı zamanda elektrikli törpülerden de yararlanabilirsiniz.

Manikür işleminden sonra oje sürmek isterseniz tırnakların üzerindeki yağın fazlalığını bir bez yardımıyla alın. El kremi ve bakım ürünlerini, oje tamamen kuruduktan sonra uygulayabilirsiniz. Evde tırnaklarınıza estetik bir görünüm kazandırmanızı sağlayan kuru manikür işlemi için başak ve silikon uçlara sahip ev tipi bir kuru manikür seti edinmeniz yeterlidir. Törpü ve kütikül makası, her manikürün olmazsa olmazıdır. Ellerinizde kalıcı oje ya da protez tırnak varsa ilk olarak dikkatli bir kazıma yapılması gerekir. Bu işlemi bir profesyonele yaptırmanızı tavsiye ederiz.

kuru manikür nedir

Kuru Manikür Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Kuru manikür faydaları ele alındığında, işlemin uzun vadede kalıcılık sağladığını söylemek mümkündür. Tırnaklarınızın daha fazla süreyle şeklini korumasını ve minimum ölü deri oluşumunu sağlayan kuru manikür uygulaması, beraberinde birçok ayrıcalığı da getirir:

  • Medikal manikür olarak da bilinen bu teknik, etlerde kanama oluşumunu azaltır. Tırnak etleri kesilmeden yapılan uygulama, kan yoluyla bulaşabilen hastalıkların önüne geçilir.
  • Islak manikür her hafta tekrarlanırken, kuru teknik uzun süre kalıcılık sağlar.
  • Tırnak ucu ve kenarlarındaki derinin kalınlaşmasını engelleyerek ideal şekilde kesilmesini sağlar.
  • Tırnaklarınızın uzarken şekil bozukluğu yaşamasını engeller.
  • Freze makinesi etler ve tırnaklar için oldukça güvenlidir.
  • Tırnak kenarlarında nasır oluşumu ortadan kaldırarak yumuşak deri tabakasının devamlılığını sağlar.
  • İşlem öncesinde sabunlu su kullanılmadığı için deri şişmez ve oje kalıntılarından tamamen temizlenebilir.
  • Kuru manikür işleminde tırnaklar suda beklemediği için doğal sertliğini ve yapısını koruyarak işleme alınır.
  • Kuru manikür sonrası uygulanan ojelerin uzun süre kalıcılığını devam ettirdiğini söylemek mümkündür.
  • Islak manikür genellikle, nemlenen cildi bakterilere açık hale getirir. Kuru işlemde ise enfeksiyon ve mantar bulaşma riski daha azdır.

Kuru Manikür İşleminin Dezavantajları Nelerdir?

Kuru manikür zararları ele alındığında tırnakların yanlış törpülenmesi ve hazırlık yapılmaması gibi etkenlerin öne çıktığı görülür. Kuru manikür işleminin doğrudan bir zararı olmasa da hatalı uygulamaya bağlı olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz:

  • Her kişinin tırnak şekli farklıdır. Başlangıçta doğru bir törpülemeyle uygun modelin belirlenir. Kişilerin günlük hayatta kullanmak istediği tırnak modeli ve el şekli gibi detaylar dikkate alınmazsa işlevsellik kaybedilir. Yanlış tırnak şekli seçildiğinde, kuru manikür işlemini gerçekleştirmek zorlaşır.
  • Kuru manikür malzemelerini kaliteli ürünlerden seçmeye özen gösterin. Dermatolojik onayı bulunmayan ürünler kullanıldığında tırnaklar ve etler zarar görebilir.
  • İşlem esnasında aşırı zorlama ve baskı uygulanması tırnakların zarar görmesine yol açar. Tırnakların freze ucuyla törpülenmesi için eller 15 derecelik açıyla tutulmalıdır. Ellerin yatay veya tamamen dik tutulması sonucu, tırnak yüzeyinde yaralanmalar meydana gelebilir.
  • Hijyen kurallarının ihlal edilmesi sonucu tırnaklar ve etler mikroplara açık hale gelir. Kullanılan törpü, makas ve freze ucu gibi parçaların tamamen steril olmasına, işlem öncesinde alkolle temizlenmesine dikkat edilmelidir.

Kuru Manikür Fiyatları

Kuru manikür fiyatları, talep edilen işlemin detaylarına ve tırnakların özelliklerine göre çeşitlilik gösterir. Tırnak make-up uzmanları tarafından freze makineleri kullanılarak gerçekleştirilen kuru manikür uygulamalarında müşterilerin talepleri doğrultusunda adımlar belirlenir. İndirimli | fiyatı avantajlarını sizlerle buluşturan Nailyuba, profesyonel ve tecrübeli ekibiyle en iyi hizmeti sunar.

Kuru manikür İstanbul deyince kaliteli hizmetin öncüsü konumunda yer alan NaiLyuba sayesinde, kaliteli hizmet deneyimi yaşayabilirsiniz. Tırnaklarınızın daha sağlıklı şekilde uzamasını ve şeklini korumasını sağlayan kuru manikür nailyuba.com ayrıcalıklarından yararlanmak için randevunuzu hemen oluşturabilir, profesyonel make-up fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

WhatsApp
Hemen Ara!