Tırnak Modelleri

Hem kendi tırnaklarınız hem de protez tırnaklar ile yapılabilen tırnak modelleri kişisel tarzınızı yansıtmak için mükemmel bir fırsat yaratır. Tırnak modelleri ile ellerinizin her zaman bakımlı ve estetik görünmesini sağlayabilir, farklı kombinleriniz ya da özel etkinlikler için farklı tırnak modelleri tercih edebilirsiniz. Özellikle son yıllarda trende dönüşen nail art, seçeneklerin neredeyse sınırsız hale gelmesini sağlamıştır. Hayatınızda size kendinizi iyi hissettiren desenleri ya da değer verdiğiniz figürleri tırnaklarınız üzerinde taşımanız mümkündür. Arzu ettiğiniz tırnak modelleri tırnaklarınız hem kısa olduğunda hem de uzun olduğunda yapılabilir. Nitekim tırnakların kısa olduğu durumlarda protez tırnak modelleri kişilerin doğal tırnaklarının yerini tutabilmektedir.

Protez ya da jel tırnak uygulamaları uzmanlık gerektiren alanlardır. Yalnızca jel tırnak ya da protez tırnak değil, aynı zamanda manikür, pedikür, kalıcı oje, ipek kirpik, microblading gibi hizmetler de veren NaiLyuba, tırnak kesim modelleri ile size arzu ettiğiniz görünümü sunar. Siz de arzu ettiğiniz tırnak modellerine sahip olmak için NaiLyuba randevusu oluşturabilirsiniz.

En Güzel Tırnak Modelleri

Her ne kadar son yıllarda jel ve protez tırnak modelleri popüler hale gelmiş olsa da kişilerin kendi tırnaklarına şekil verilerek de son derece güzel tırnak modelleri oluşturulabilir. Örneğin badem tırnak, stiletto tırnak, oval tırnak, balerin tırnak modelleri bunlardan bazılarıdır. Pek çok insan protez tırnakların doğal tırnaklara zarar verebileceğini düşünse de aslında böyle bir durum söz konusu değildir. Aksine, doğal tırnaklar üzerinde herhangi bir deformasyon olduğunda, takma tırnak modelleri bunları gizleyebilir.

Her el ve tırnak cinsine göre farklı tırnak modelleri yapılabilir. Ayrıca protez tırnak modelleri ile tırnak yeme gibi sorunların da önüne geçilebilir. Tırnak uzatmak ya da tırnak bakımı için yeterli zamanı olmayanlar için de oldukça ideal bir uygulamadır. Peki en güzel tırnak modelleri hangileridir ve hem doğal tırnak ile hem de protez tırnak ile bu tırnak modelleri nasıl yapılır?

Oval Tırnak Modelleri

Oval tırnak genellikle zarif ve sade görünüm yaratmak isteyenler tarafından tercih edilir. Ayrıca kadınlar arasında en çok tercih edilen tırnak modelleri arasındadır. Tırnakların uç kısmının hafif yuvarlak forma getirilmesi ile birlikte eller daha ince ve uzun görünür. Oval tırnak modelleri yapmadan önce tırnakları temizleyerek eski ojeleri çıkarmak gerekir. Ayrıca tırnaklar kuru olmalıdır. Tırnak makası ile tırnaklarınızı belirli uzunlukta kestikten sonra, törpü yardımıyla kenar kısımlarını oval forma sokabilirsiniz. Sonrasında tırnak tamponu ya da daha ince kumlu bir törpü kullanarak tırnak yüzeyini pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Eğer sade tırnak modelleri tercih etmek isterseniz, oval tırnaklar tam size göre demektir!

oval tırnak modeli

Badem Tırnak Modelleri

Badem tırnakta tırnağın uç kısmı oval tırnaklara göre biraz daha sivridir. Parmaklarınızın daha uzun görünmesini sağlayan badem tırnak için, tırnaklarınızı dışarıdan başlayarak içeri doğru törpülemeniz gerekir. Badem tırnak modelleri yapabilmek için tırnaklarınızın biraz uzun olması ya da protez tırnak kullanılması gerekir. Kırılmaya ya da çatlamaya karşı dirençli olan bu tırnak modelleri farklı tırnak süslemeleri için de uygundur. Badem tırnak modelleri ile modern görünen tırnaklara sahip olmak mümkündür.

badem tırnak modeli

Yuvarlak Tırnak Modelleri

Yuvarlak tırnak modelleri yaratmak için tırnakları doğal şekline göre törpülemek yeterlidir. French manikür ya da ombre gibi tırnak modelleri yuvarlak tırnaklar için uygundur. Ayrıca parlak taşlar da bu tırnak modelleri üzerinde son derece hoş görünür. Hem kısa hem uzun tırnaklara sahip olan kişiler yuvarlak tırnak modellerini tercih edebilir. Özellikle ellerini sık kullanan ya da mutfakta fazla vakit geçiren, protez veya jel tırnak kullanmak istemeyen kadınlar için uygundur.

yuvarlak tırnak modeli

Küt (Kare) Tırnak Modelleri

Orta uzun ya da uzun tırnaklar için ideal olan küt tırnak modelleri aynı zamanda kare tırnak modelleri olarak adlandırılır. Diğer tırnak modelleri ile karşılaştırıldığında biraz daha zor bakım gerekliliklerine sahiptir. Ayrıca kırılma veya çatlama gibi durumlara karşı daha az dayanıklıdır. Fakat bu, sıra dışı ve hoş bir görünüme sahip olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu tırnak şekline ulaşmak için tırnaklarınızı uç kısmından, kare bir form elde edene dek törpülemeye devam etmeniz gerekir. Eğer tırnaklarınız yeterli uzunluktaysa bu şekli vermek çok daha kolay olacaktır.

küt tırnak modeli

Balerin Tırnak Modelleri

Aslında badem tırnak ile küt tırnak arasında bir model olan balerin tırnak, ismini balerin ayakkabılarına benziyor olmasından alır. Bir başka ifadeyle ise stiletto tırnakların ucunun küt hale getirilmiş şeklidir. Aslında ilk olarak stiletto ya da badem tırnak yapabilir, ardından tırnak makası ile uç kısmını keserek balerin tırnak modeline ulaşabilirsiniz. Kullanım süresi ise kullanım şeklinize bağlı olarak 2 hafta ile 4 hafta arasında değişir.

balerin tırnak modeli

Stiletto Tırnak Modelleri

Uzun ve sivri tırnaklar stiletto tırnak olarak adlandırılır. Ucunun çok sivri olması günlük işlerinizi yapmayı zorlaştırabilir fakat özellikle çeşitli etkinliklere ya da davetlere katılırken stiletto tırnak modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu tırnakların kırılma ya da çatlama gibi riskleri daha fazla olduğu için kullanırken ekstra özen göstermeniz gerekebilir. Eğer uzun tırnak modelleri size daha uygunsa, stiletto tarzındaki tırnak modelleri sizin için doğru seçim olabilir. Stiletto tırnaklarda dahil olmak üzere tüm tırnaklar doğal tırnak üzerine yapılabilir. Ayrıca her bir el yapısına uygun tırnak modelleri Pinterest üzerinden görülebilir.

stiletto tırnak modeli

Her Tırnak Şekline Yapabileceğiniz Tırnak Modelleri

Tırnaklarınıza istediğiniz şekli verdikten sonra üzerini süslemeye ve renklendirmeye başlayabilirsiniz. Tek renk tercih edebileceğiniz gibi çeşitli desenlere, hatta değerli taşlara bile yönelebilirsiniz. Artık nail art öyle bir noktaya ulaşmıştır ki tercih edebileceğiniz seçeneklerin sınırı yoktur. Dilerseniz kendi hayal gücünüze güvenerek sıra dışı desenlere yönelebilir, dilerseniz tırnak sanatçınızın sizler için önerdiği modelleri değerlendirebilirsiniz. Peki tüm tırnak modellerinde değerlendirebileceğiniz en yeni tırnak modelleri ve en iyi tırnak oje modelleri hangileridir?

French Tırnak Modelleri

French tırnak aslında bir manikür türüdür. Tırnakların tamamı şeffaf ya da ten rengi oje ile boyandıktan sonra, tırnak uçları genellikle beyaz ojeye kaplanır. Ellerin temiz ve bakımlı görünmesini sağlayan French tırnak modelleri hem günlük kullanım için hem de özel davetler için idealdir. Klasik French tırnakların uç kısmı beyaz olmakla birlikte bazen farklı renkler de tercih edilebilir. Desenli, parlak ya da ombre French olarak isimlendirilen tırnak modelleri de son derece popülerdir.

French tırnak yapmak için tırnaklarınızı düz şekilde kesin. Törpü ile pürüzsüz hale getirdikten sonra baz oje sürün. Tırnak uçlarını beyaza boyayın ve kurumasını bekleyin. Ardından şeffaf ya da ten rengi ile tırnaklarınızın geri kalan kısmını boyayın. French tırnak protez tırnaklarla genellikle tercih edilmez. Fakat isterseniz elbette yapabilirsiniz. Ayrıca French tırnak kısa tırnak modelleri için çok daha doğru seçenekler arasındadır.

french tırnak modeli

Ombre Tırnak Modelleri

Son yıllarda popüler hale gelmiş olan ombre tırnak modelleri kendisini renk geçişi ile gösterir. Bu renk geçişi efekti tırnakların bir ucundan diğer ucuna gidene kadar renklerin değişmesi anlamına gelir. Ombre tırnakta genellikle tek rengin farklı tonları tercih edilir. Fakat farklı renkler arasında geçiş de yapılabilir. Bazen iki renkli bazen ise ikiden daha fazla rengin geçişi tercih edilebilir. Dilerseniz uygun takma tırnakları ombre tarzındaki tırnak modelleri için tercih edebilirsiniz.

Ombre tırnaklar her el ve tırnak tipine uygundur. Şık ve modern görünüme sahip olduklarından günlük olarak da tercih edilebilirler. Evde bu tarz tırnak modelleri yapmak genellikle zorlayıcıdır. Bu yüzden tırnak sanatçılarına güvenmek çok daha doğru bir tercih olarak değerlendirilebilir.

ombre tırnak modeli

Taşlı Tırnak Modelleri

Tırnaklarınıza istediğiniz şekli verip süslemeleri yaptıktan sonra, çeşitli taşlar ile son dokunuşu yapabilirsiniz. Genellikle birkaç tane parlak taş ideal olarak kabul edilir. Fakat daha farklı bir görünüm yaratmak isterseniz deniz kabukları ya da zümrüt ve safir gibi değerli taşları da düşünebilirsiniz. Genellikle özel davetler için tercih edilen taşlı tırnak modelleri günlük kullanım için biraz zorlayıcı olabilir.

taşlı tırnak modelleri

Takma Tırnak Modelleri

Tırnak modelleri seçmek için kişilerin hem tırnakların yapısı hem de takma tırnaklarının nasıl olduğu önemlidir. Eğer kendi tırnaklarınız istediğiniz tırnak modelleri için uygun değilse, takma tırnak çeşitleri tercih edilebilir. Takma tırnaklarla da doğal bir görünüm yaratmak mümkündür. Uzun tırnaklardan kısa tırnak modellerine kadar çok sayıda seçenek arasından seçim yapma şansınız bulunur. Takma tırnak modelleri özel bir jeli tırnak üzerine sürerek takılabileceği gibi, kendisinden yapışkanlı takma tırnak da tercih edilebilir. Ayrıca takma tırnakları çıkarmak sanıldığı kadar zor değildir. Aksine yapıştırmak kadar kolaydır. Takma tırnakların uzun süre tırnakta kalması tırnak sağlığı açısından herhangi bir sorun yaratmaz.

En Güzel Tırnak Modelleri için Lyuba Nail!

Hem gelin tırnak modelleri, hem kalıcı tırnak modelleri hem de arzu ettiğiniz her türlü süsleme ve protez tırnak uygulaması için ellerinizi güvenilir ellere teslim etmeniz gerekir. Güvenilir tırnak sanatçıları elleriniz için en uygun olan tırnak modellerini size önerir. İstanbul’da en çok tercih edilen tırnak merkezlerinden olan NaiLyuba, ekonomik takma tırnak fiyatları ile ellerinize istediğiniz görünümü kazandırır. Siz de protez tırnak uygulamaları ve en güzel tırnak modelleri için hemen şimdi bir NaiLyuba randevusu oluşturabilirsiniz.

WhatsApp
Hemen Ara!